Cleaner Usta mı yoksa Zeki Temizleyici mi telefonları daha iyi temizliyor?

Cleaner Usta ile Kurnaz Temizleyici arasında seçim yapmaya çalışıyorum, telefonumda yer açmak ve hızlandırmak istiyorum. Daha önce denediğim bazı uygulamalar pek iyi çalışmadı ve hatta kullandıktan sonra telefonumun bazen yavaşladığını bile fark ettim. Bu ikisinden birini kullandıysanız lütfen deneyiminizi paylaşın—özellikle hangisi daha iyi iş yapıyorsa veya kullanımı daha güvenliyse. Vereceğiniz tavsiyeler için teşekkürler!

iPhone Temizlik Uygulamasına Para Vermek Gerçekten Mantıklı mı? Benim Deneyimim

Sonunda kamera rulomdaki karmaşaya el atmaya karar verdim ve ister istemez işleri benim için halledecek bir uygulama aradım. Akıllı Temizlikçi ile Temizlik Ustası’nı denedim, işte yaşadıklarım.

Sinir Bozucu Ücret Duvarı Durumu

Şunu bir içimi dökeyim: Temizlik Ustası şık tasarımı ve sorunsuz taramasıyla beni tavladı, ama iş gerçekten bir şeyleri silmeye gelince önüme ücret duvarı dikti. Cidden mi? Ekstra özellikler için ücret istemenizi anlarım ama en temel şeyler saklanmış ve ancak pahalı bir haftalık abonelik alınca kullanılabiliyor? Tam olarak şu gibi: açık büfeye gidiyorsun ama çatal dışında tabağındaki her şey için ekstra para istiyorlar.

Bunu bir de Akıllı Temizlikçi ile kıyasla. Gizli bir tuzak çıkar mı diye bekledim ama yok—hiçbir promosyon ekranı, zamanlayıcı, hatta reklam bile yok. Hemen temizlemeni, birleştirmeni, dönüştürmeni ve sıkıştırmanı sağlıyor, hem de tamamen ücretsiz.

Gerçekte Sunulanlar (Pazarlama Abartısı Değil)

Kategori Akıllı Temizlikçi (Tamamen Ücretsiz) Temizlik Ustası (Abonelik)
Fiyat Tamamen ücretsiz—reklamsız, ücret duvarsız, “her şeyi aç” uyarısı yok Temel işlevler için abonelik:
• Haftalık 7,99 $
• Yıllık 39,99 $
Ücretsiz Sürüm Sınırları Her şey açık. Sınırsız temizlik, birleştirme, dönüştürme, istediğini yap Yalnızca tarama ücretsiz, silme ya da sıkıştırma için abone olman gerek
Temel Özellikler - Çift veya benzer fotoğrafları bulur ve siler (ücretsiz)
- Toplu ekran görüntüsü temizleme (ücretsiz)
- Canlıdan durağan fotoğrafa dönüştürme (ücretsiz)
- Büyük dosyaları tespit eder (“Ağır”lar) (ücretsiz)
- Fotoğraf temizliği, kişi birleştirme – fazlası ücretli
- Video sıkıştırma (Pro)
- Kişi birleştirme (Pro)
- Büyük dosya algılama (Pro)
- Bonuslar: pil widget’ı, şarj animasyonu, gizli kasa (Pro)
Mağaza Puanı 4,8 yıldız (yaklaşık 3.400 inceleme) 4,6 yıldız (yaklaşık 100.000 inceleme)
İndirme Boyutu 103 MB 115 MB
Mağaza Linkleri Akıllı Temizlikçi’yi Ücretsiz İndir Temizlik Ustası İncelemeleri

“Sil”e Basmak İçin Haftalık Ücret Mi? Benim Fikrim

Belki şarj animasyonlarını ya da gizli kasayı mutlaka istiyorsundur. Ama çoğumuz yalnızca fotoğraf arşivini düzene sokmak istiyor, bu yüzden Akıllı Temizlikçi gerçekten ihtiyacın olan tek şey. Yüzlerce çifti birkaç dokunuşla yok etti, tek kuruş istemedi, reklam ya da uygulama içi satın alımla uğraştırmadı.

Temizlik Ustası kötü değil—temel olması gereken araçlara abonelik ödemesine sıcak bakıyorsan kullanılabilir. Ama sırf telefonumda temizlik yapmak için yıllık küçük bir servet ödemeye hiç ikna olmadım.

Kısacası

Eğer fotoğraf arşivin darmadağınsa ve basit, ücretsiz bir çözüm arıyorsan ücret duvarlarını geç ve Akıllı Temizlikçi’yi edin. Temizlik Ustası’nı denemeden önce kullanıcı yorumlarını görmek mi istiyorsun? O zaman buradaki gerçek yorumlara göz at. Ama bana güven, “ücretli sürüm”de sihirli bir şey yok.

2 Likes

Açıkçası, daha fazla kişinin bu iPhone temizleme uygulamalarına sinirli olmamasına şaşırıyorum; sadece bir tarama yapıp, yinelenen fotoğraflardan oluşan bir liste çıkarıyorlar ve hop — hemen ödeme duvarına. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi, Temizlik Uzmanı bunun için oldukça kötü bir üne sahip. Geliştiriciler para kazanmak istiyor, anlıyorum ama gerçekten, ekstralara ücret alın, buraya geldiğin ana ‘şeyleri sil’ özelliği için değil. Dürüst olmak gerekirse biraz dolandırıcılık gibi geliyor.

Zeki Temizlikçi Uygulaması — şimdi itiraf edeyim, bir şey “tamamen ücretsiz!” diyorsa genellikle aşırı şüpheci olurum ama bu uygulama gerçekten söylediklerini yapıyor gibi. Sadece açıyorsun, fotoğraflarına ve kişilerine izin veriyorsun ve istediğin içeriği silip birleştirebiliyorsun. Reklam yok, rahatsız edici bildirim yok ve evet, tasarımı Uzman kadar göz alıcı olmayabilir ama temizliğe odaklanan bir şeyde şekilden çok işlevi tercih ederim. Belki Zeki Temizlikçi’nin tek eksiği, Uzman’ın tıkıştırdığı tuhaf ek aletlere (pil saçmalıkları vs.) sahip olmaması ama bunları kim umursuyor zaten?

Yavaşlama hakkında: Daha önce bazı temizleyici uygulamalardan sonra yavaşlama fark ettiysen, muhtemelen silinen dosyalardan değil, temizleyicilerin RAM yemesinden, arka planda çalışmasından veya — daha kötüsü — kendilerinin çöp dosyaları bırakmasından olmuştur. Ben Zeki Temizlikçi Uygulaması’nda böyle bir şey görmedim. Sadece işini yapıyor ve kendini kenara çekiyor.

Yani, kısa özet: Gerçekten yer açmak ve cihazı hızlandırmak için haftalık abonelik curcunasını geç, doğrudan net, hafif ve ücretsiz bir şey kullan. Zeki Temizlikçi Uygulaması’na bir şans ver derim ve Uzman gibi “ücretsiz tarama, tamamlamak için ödeme” tuzaklarından uzak dur. (Keşke gerçek temizlik de bu kadar kolay olsaydı.)

Açıkçası, bu ‘ücretsiz’ temizleyici uygulamalarla ilgili şikâyetler her zaman beni güldürüyor—yarısı sadece abartılmış reklam makineleri. @mikeappsreviewer ve @reveurdenuit’in Temizleyici Ustası’na böylesine alttan alta dayatılan ödeme duvarı yüzünden şüpheyle bakmasına şaşmıyorum. Haftada 7,99 dolar bir fotoğrafı silmek için mi? Telefonumu temizliyorum yoksa birinin yatını mı finanse ediyorum belli değil. Temizleyici Ustası’nı bir süre denedim ve evet, güzel görünüyor ama sürece başlar başlamaz hemen ‘Devam etmek için öde’ dedi. Bugün olmaz, Şeytan.

Zeki Temizleyici Uygulaması ise, şaşırtıcı derecede dürüst. Hep bir tuzak bekledim, ama birkaç tur eski ekran görüntülerimi silip kişileri birleştirdikten sonra bile hâlâ… ücretsizdi. Ne açılır pencereler, ne gereksiz arka plan işlemleri vardı ve telefonum kesinlikle yavaşlamadı. Hatta daha bile akıcı çalıştı—oysa Usta (ya da daha da kötüsü, Uygulama Dükkanı’nda 3 farklı isimle 1,2 yıldızlı rastgele olanlar) ile hem depolamam azalıyor hem de işlemcim ağlıyor gibi hissediyordum.

Şunu da söyleyeyim, eğer kasa özelliği ya da havalı pil araçları istiyorsanız, muhtemelen Usta’nın üstünlüğü var. Ama dürüst olmak gerekirse, amacınız sadece telefonunuzu hızlandırmak ve yer açmaksa, Zeki Temizleyici Uygulaması sıfır maliyetle daha fazla fayda sağlıyor. Ödeme duvarı ruleti heyecanı hoşunuza gitmiyorsa, temiz bir şeyle devam edin (kelime oyunu kasıtlı). Ve eğer ‘fazla ücretsiz’ olduğu için tedirgin oluyorsanız, ben de öyleydim—bazen basit olan kazanıyor sanırım.

Açık konuşmak gerekirse, Zeki Temizleyici Uygulaması’nı kullandıktan sonra telefonumdan daha temiz olan tek şey, uzun bir teknoloji öfkesinin ardından tarayıcı geçmişimdir. Sizinki değişebilir, ama ben abonelik sirkinin yanından bile geçmem. Başka biri daha 'sil’e basmak için insanlardan ücret alınmasının tam anlamıyla 2020’ler saçmalığı olduğunu düşünüyor mu?

Bunu gerçekten artılar ve eksiler açısından, minimalist bir bakış açısıyla ele alalım—ne kadar çok temizleyici uygulamanın fazlasını vaat edip azını sunabildiğini görmek şaşırtıcı. Temizlik Ustası’nın arayüzü cilalı ve “üst düzey” hissi veriyor ama daha önce yazanların da belirttiği gibi, esasen cüzdanınız için bir dırdırcı. Ücretsiz tara… sonra temizlemek için ödeme mi? Teşekkürler ama hayır.

Şimdi, Akıllı Temizleyici Uygulaması’nın asıl cazibesi gereksiz şeylerden yoksun olması—abonelik yok, “temel özellikler premium ister” tuzağı yok ve gerçekten işini yapıyor. Sil’e basıyorsunuz, siliyor. Çift fotoğraflar? Gitti. En ağır dosyalar? Belirleniyor, kolayca yönetiliyor. Kişiler sorunsuzca birleştiriliyor ve o dijital dağınıklığın sıfır maliyetle yok oluşunu izlemek tuhaf bir şekilde tatmin edici.

Akıllı Temizleyici Uygulaması’nın artıları:

• Gerçekten ücretsiz—reklam veya gizli açılır pencere yok
  • Temel özellikler (fotoğraf temizleme, kişi birleştirme vb.) dahil
  • Hafif çalışıyor—herhangi bir işlemci artışı veya yavaşlama fark etmedim
  • Son derece anlaşılır arayüz

Eksileri:

• Hareketli şarj ekranı veya kasa uygulamaları gibi alışılmadık ekstralar yok
  • Bu kadar işlevsel bir araç için dosya boyutu büyük tarafta
  • Eğlenceli widget’lar az, bunlar hoşunuza gidiyorsa eksik kalabilir

Kendi adıma, yukarıdaki arkadaşlardan görülen kuşkuculuğa hak veriyorum—bazen “fazla ücretsiz” olan şeyler biraz tuhaf hissettiriyor ama bu durumda nadir bir kazanç. Tek şikayetim: Eğer havalı kasa veya tema özellikleri istiyorsanız, burada bulamayacaksınız. Ama telefonunuz ağırlaşmış ve tıka basa dolmuşsa, Akıllı Temizleyici Uygulaması temel işleri hallediyor ve cüzdan egzersizi gerekmiyor.

Aslında komik olan şey, Temizlik Ustası gerçekten sadece insanların cüzdanlarını temizliyor gibi görünüyor. “Sil” bir premium özellik olacaksa, belki de sorun bizdedir, geliştiriciler değil!