Yapay zeka tarafından üretilen metinleri daha doğal hale getirmek için Clever AI Humanizer aracını bir süredir deniyorum, ancak gerçekten okunabilirliği artırıp artırmadığından ve insan/YZ tespit kontrollerinden geçip geçmediğinden emin değilim. Kullananlardan dürüst geri bildirim almak isterim: Orijinal anlamı koruyor mu, bariz yapay zeka kalıplarından kaçınıyor mu ve blog yazıları, denemeler veya müşteri çalışmaları için iyi işliyor mu? Artıları, eksileri veya gerçek hayattaki sonuçlar konusunda paylaşabileceğiniz her şey, onu kullanmaya devam edip etmeme ya da alternatif aramama kararımda yardımcı olur.
Clever AI Humanizer: Gerçek Deneyimim, Testlerim ve Sonuçlar
Bulabildiğim her “ücretsiz AI humanizer” aracını uzun süredir tek tek deniyorum; artık biraz da kendimi savunmak için diyebilirim. Bazıları fena değil, bazıları tam çöp, bir kısmı da başkasının ismini sömürerek yürüyor. O yüzden Clever AI Humanizer’ı gerçekten sert bir teste soktuğumda neler olduğuna dair yaşadıklarımı anlatacağım.
Kullandığım site: Clever AI Humanizer — En İyi %100 Ücretsiz Humanizer
Gördüğüm kadarıyla gerçek olan bu ve tarayıcınıza yazmaya değecek tek adres bu.
Site İsmi Karmaşası Hakkında
Birkaç kişi bana “gerçek Clever AI Humanizer adresi ne?” diye yazdı. Başta garip gelmişti ama sonra ben de aynı isim ve anahtar kelimelerle çıkan taklit siteleri, Google Ads ile dönen rastgele “humanizer” araçlarını görmeye başladım.
Önemli detay:
Yaptığım araştırmaya göre Clever AI Humanizer’ın herhangi bir premium planı yok, ücretli seviye yok, üç hafta sonra hesap özetinizde beliren gizli abonelik yok. Bu isimle kredi kartı isteyen bir yere gittiyseniz, o bu araç değil.
Yani evet, tıklama kasmak için markayı sömüren parazit siteler kesinlikle var.
Nasıl Test Ettim (Yapay Zekâya Karşı Yapay Zekâ)
Tamamen “robot robota karşı” bir senaryo görmek istedim, o yüzden şöyle yaptım:
- ChatGPT 5.2’ye Clever AI Humanizer hakkında tam bir yazı yazdırdım. Hiç insan dokunuşu yok. %100 yapay zekâ.
- Bu ham AI metnini alıp Clever AI Humanizer’a yapıştırdım.
- Araçta “Simple Academic” modunu seçtim.
Neden bu mod? Çünkü garip bir ara noktada duruyor:
- Hafif resmî ama akademik makale kadar kasıntı değil
- Yapılı ve düzenli, “ciddi” görünüyor
- Yine de doğal konuşma tonuna yakın
Gördüğüm kadarıyla bu yarı-akademik ton, AI dedektörlerini iyi anlamda şaşırtıyor. Ne “tamamen model çıktısı” kadar sert, ne de “bariz uydurma” kadar gevşek.
AI Dedektör 1: ZeroGPT
İlk durak: ZeroGPT.
Bu aracı kutsal metin gibi ciddiye almıyorum. Amerikan Anayasası’nı %100 AI diye işaretlemesiyle meşhur; bu bile tek başına ciddiye alınmaması için yeter. Ama en çok aranan dedektörlerden biri ve insanlar hâlâ kullanıyor, o yüzden testlerime dahil ediyorum.
Clever’dan geçmiş metnin sonucu:
%0 AI.
Yani ZeroGPT’ye göre metin tamamen insan yazımı görünüyordu.
AI Dedektör 2: GPTZero
Sırada: GPTZero.
Aynı girdi, aynı Clever çıktısı, farklı dedektör.
Sonuç:
%100 human, %0 AI.
Yani en çok kullanılan iki dedektör de “evet, bunu insan yazmış” diye omuz silkip geçti.
Peki Metnin Kendisi Gerçekten İyi mi?
Dedektörden geçmek ayrı, gerçekten insan gibi okunmak ayrı şey.
Dedektörleri geçen ama beş farklı yazarın sarhoşken sırayla yazdığı ders kitabı gibi okunan “AI humanize edilmiş” metinler gördüm.
Kaliteyi kontrol etmek için Clever çıktısını tekrar ChatGPT 5.2’ye verdim ve şu değerlendirmeyi istedim:
- Dilbilgisi: sağlam
- Üslup (Simple Academic modu için): iyi ama kusursuz değil
- Öneri: insan revizyonu gerekli
Ve dürüst olmak gerekirse, bu mantıklı. “Hiç editlemeye gerek yok” diyen her AI humanizer hayal satıyor. Hâlâ şunlara ihtiyacınız var:
- Anlaşılırlık için insan kontrolü
- Hedef kitlenize uygun ton ayarı
- Gerçeklik ve bilgi doğrulaması
Yapay zekâ başlangıç noktasıdır, son taslak değil.
Dahili “AI Writer” Özelliğini Denemek
Clever AI Humanizer’a sonradan eklenmiş AI Writer diye bir özellik daha var:
https://aihumanizer.net/trtr/ai-writer
Çoğu “humanizer” aracı sizden şunu bekliyor:
- Metni başka yerde üret (ChatGPT, Claude vs.)
- Onu alıp humanizer’a yapıştır
- Dua et
Bu araç ise yazıp aynı anda humanize edebiliyor; bu oldukça nadir. Bu mantıkla çalışan araç sayısı belki toplamın %5’i.
Bu testte şöyle yaptım:
- Stil: Casual (samimi)
- Konu: AI humanization, içinde Clever AI Humanizer’dan bahsetsin
- Bilerek prompt’un içine bir hata ekledim; nasıl ele alacağını görmek için.
Hoşuma gitmeyen bir nokta:
300 kelime istedim ama araç kafasına göre davrandı. Kelime sayısını epey aştı.
300 istiyorsam, 300’e çok yakın bir şey beklerim; “hislerime göre uzunluk” değil. Gördüğüm ilk net eksi taraf buydu.
AI Writer Çıktısının AI Tespiti Sonuçları
Sonra AI Writer’dan aldığım metni birkaç dedektöre soktum:
- GPTZero: %0 AI
- ZeroGPT: %0 AI / %100 human
- QuillBot dedektörü: %13 AI
Özellikle ücretsiz bir araç için bunlar gerçekten güçlü sonuçlar.
Sonra yine ChatGPT 5.2’den AI Writer çıktısını kalite açısından değerlendirmesini istedim. Özetle şu sonuca vardı:
- Bir insan yazmış gibi okunuyor
- Tutarlı, yapılı ve normal kullanım için yeterince doğal
Bu açıdan bakınca Clever şunları başarmış oldu:
- Test ettiğim üç ana AI dedektörünü geçti
- Güncel bir LLM’yi bile bunu insan yazımı sanmaya ikna etti
Diğer Humanizer Araçlarıyla Kısa Karşılaştırma
Clever’ın, denediğim diğer araçlara göre durumunu şöyle özetleyebilirim. Buradaki “AI dedektör skoru”, ortalamada “ne kadar AI göründüğü” gibi düşünebilirsiniz; ne kadar düşükse o kadar iyi.
| Araç | Ücretsiz | AI dedektör skoru |
| ⭐ Clever AI Humanizer | Evet | %6 |
| Grammarly AI Humanizer | Evet | %88 |
| UnAIMyText | Evet | %84 |
| Ahrefs AI Humanizer | Evet | %90 |
| Humanizer AI Pro | Sınırlı | %79 |
| Walter Writes AI | Hayır | %18 |
| StealthGPT | Hayır | %14 |
| Undetectable AI | Hayır | %11 |
| WriteHuman AI | Hayır | %16 |
| BypassGPT | Sınırlı | %22 |
Buna göre, ücretsiz bir araç olarak Clever:
- Grammarly AI Humanizer
- UnAIMyText
- Ahrefs AI Humanizer
- Humanizer AI Pro
gibi araçlardan daha iyi sonuç verdi.
Ayrıca şu ücretli araçların bir kısmını da geçti:
- Walter Writes AI
- StealthGPT
- Undetectable AI
- WriteHuman AI
- BypassGPT
Nerede Hâlâ Geride Kalıyor?
Mükemmel, mucizevi bir çözüm değil. Dikkatimi çeken birkaç eksik:
-
Kelime sayısı kontrolü zayıf
300 istiyorsam, 300 civarı görmek isterim. Ödev, müşteri brief’i, SEO metni gibi yerlerde bu çok kritik. -
Bazı ince AI kalıpları hâlâ hissediliyor
Dedektör “%0 AI” dese bile, çok AI çıktısı okuyanlar için o tanıdık ritim bazen hissediliyor. Tarif etmesi zor ama var. -
Orijinal yapıyı birebir korumuyor
Bazen cümle sırasını, içerik akışını beklediğinizden fazla değiştiriyor. Büyük ihtimalle bu sayede daha “insani” görünüyor; ama çok yakın bir parafraz istiyorsanız ideal değil.
Artı taraflar:
- Dilbilgisi tutarlı şekilde güçlü; diğer gramer araçları ve LLM’lere göre 10 üzerinden 8–9 civarında.
- Okuması akıcı. “Buraya eş anlamlı sözcük sıkıştırmalıyım” diyen yapay hissi çok az.
- “Daha insan gibi olmak için bilerek yazım hatası yapayım” saçmalığına girmiyor.
Ve bu son noktadan memnunum. Sırf dedektörü kandırmak için “i bunu yapmak zorundaydım” tarzı sahte hatalar üreten araçlar bazen tespitten kaçıyor ama metin, telefondan aceleyle yazılmış bir mesaj gibi duruyor.
Büyük Resim: Dedektörler ve Humanizer’lar
Ana dedektörlerden 0 / 0 / 0 aldığım denemelerde bile metin sihirli şekilde “daha iyi yazı” olmuyor. Sadece araçlar için AI olarak işaretlemesi zorlaşıyor. Alttaki yapı hâlâ zaman zaman algoritmik.
Şu an içinde olduğumuz döngü tam olarak bu:
- Dedektörler uyum sağlıyor
- Humanizer araçları uyum sağlıyor
- Tekrar
Yani gerçekten de kazananı olmayan bir kedi–fare kovalamacası.
Clever AI Humanizer Kullanılmaya Değer mi?
Ücretsiz bir araç olarak:
Evet, şimdiye kadar test ettiklerim arasında en güçlülerden biri.
- Birden fazla dedektörde çok düşük AI skorları
- Okunabilir, temiz gramer
- Yazarken aynı anda humanize eden dahili yazar
- Ana sitede upsell, gizli abonelik tuzağı yok: Clever AI Humanizer — En İyi %100 Ücretsiz Humanizer
Ama hiçbir araç insan düzenlemesi ihtiyacını tamamen ortadan kaldırmıyor. Bunu bir “filtre” gibi düşünmek daha doğru; hayalet yazar değil.
Ek Linkler ve Reddit Tartışmaları
Diğer humanizer araçlarını da merak ediyorsanız ve gerçek ekran görüntüleriyle birlikte tespit sonuçlarını görmek istiyorsanız, şu başlıkta bir sürü örnek var:
En iyi AI humanizer derlemesi:
Özellikle Clever üzerine odaklanan tartışma:
Birkaç haftadır Clever AI Humanizer’ı birkaç başka araçla birlikte deniyorum, o yüzden kendi gözlemimi paylaşacağım; ekran görüntüsü yok, sadece günlük kullanımda gerçekten önemli olanlar.
Kısa hali: Okunabilirliğe gerçekten yardım ediyor ve çoğu zaman dedektörlerden geçiyor, ama sihirli bir “düğmeye bas, tamamen insan ol” aracı değil.
@mikearpsreviewer’ın pek vurgulamadığı ve benim hoşuma gidenler:
-
Okunabilirlik vs “AI gibi görünen” metin
-
Düz GPT çıktısını alıp içine yapıştırdığımda ve Simple Academic ya da Neutral gibi bir stil seçtiğimde sonuç genelde:
- Daha kısa cümleler
- Daha az tekrarlayan ifadeler
- Daha az “Öte yandan / Sonuç olarak / Ayrıca” tarzı geçiş doldurması
Yani insan okuyucu açısından metin genelde daha rahat taranıyor. Hafif düzenli bir gerçek insanın yazdığı şeye daha çok benziyor.
-
Mike’le biraz ayrıştığım yer: “AI ritmi”nin onun söylediğinden biraz daha fazla azaldığını düşünüyorum, eğer:
- Sonrasında uzunluğu kendin kısaltırsan
- En az bir paragraf lüzumsuz kısmı atarsan
Ham Clever çıktısı hâlâ “fazla tam, fazla yuvarlanmış” bir his bırakıyor, ama 2–3 dakikalık budama bunu epey düzeltiyor.
-
-
Tespit gerçekliği
Ağırlıklı olarak şunlarda denedim:
- GPTZero
- ZeroGPT
- Arkadaşlarımın ekran görüntüsü attığı birkaç rastgele “üniversite tarzı” dedektör
Gözlemim:
- Ham GPT: çoğu zaman %70–95 AI
- Clever AI Humanizer sonrası: genelde %0–20 AI, bazen dümdüz %0
Ama:
- Uzun, çok yapılı işler (denemeler, raporlar) yine de yakalanabiliyor. Clever çok yardım ediyor, görünmezlik vermiyor.
- Dedektörler değişiyor. Geçen hafta “%0 AI” veren bir metin, gelecek ay o kadar güvenli olmayabilir. O yüzden hiçbir testi “nihai kanıt” gibi görme.
-
Gerçekten iyileştirdiği yerler
- Blog tarzı içerik, e‑postalar, ürün açıklamaları:
Gayet iyi çalışıyor. Daha akıcı, daha az robotik ve denediğim çoğu dedektörden geçti. - Teknik yazı:
Karışık. Anlamı çoğunlukla koruyor ama bazen sadeleştirmemesi gereken şeyleri sadeleştiriyor. Cümle cümle tekrar okuman gerekiyor. - Akademik metinler / denemeler:
Daha insan gibi duyulmalarını sağlıyor ama metni gerçekten dikkatle okuyan öğretmenler, düşünme sürecinin sana ait olmadığını hâlâ anlayabiliyor. Sihirli bir şekilde özgün fikir eklemiyor.
- Blog tarzı içerik, e‑postalar, ürün açıklamaları:
-
Canımı sıktığı yerler
- Uzunluk şişmesi ya da kısalması:
Yaklaşık 800 kelime yapıştırınca bazen 950, bazen 650 kelime geliyor. Kullanılamaz değil ama katı kelime sınırı kovalıyorsan zaten elle oynayacaksın. - Ton kayması:
Samimi veya görüş ağırlıklı metin verdiğimde bazen “köşeleri yumuşatıyor”. Sonuç güvenli ve nötr bir tonda oluyor. Bu dedektörler için iyi olabilir ama dikkat etmezsen kendi sesini öldürebiliyor. - Ara sıra anlam vurgusu kayması:
Bazen argümanlarda vurguyu hafifçe değiştiriyor. Gerçek anlamda yanlış olmuyor ama tam olarak demek istediğim de olmuyor. Yeniden okumayı kesinlikle atlayamazsın.
- Uzunluk şişmesi ya da kısalması:
-
Okunabilirlik vs tespit: biraz seçmen gerekiyor
Şunu hedeflersem:
- Maksimum “tespit edilemez” metin:
Clever AI Humanizer’dan geçiriyorum, sonra:- Giriş ve sonucu kesip kendim yeniden yazıyorum
- Bana çok özgü birkaç ifadeyi, ufak yazım hatalarıyla bile olsa ekliyorum
Bu genelde tespit puanlarını epey düşürüyor.
- Maksimum kaliteli yazı:
Clever çıktısını temel alıp %20–30’unu yeniden yazıyorum. Ortaya çıkan şey, sadece tarayıcıdan kaçan değil, gerçekten adımı koymak isteyeceğim bir metin oluyor.
- Maksimum “tespit edilemez” metin:
-
Kendi kullanımımdan pratik kural
- Sadece okunabilirlik için: Evet, özellikle sert, yapay AI metninden başlıyorsan Clever AI Humanizer gerçekten işe yarıyor.
- Dedektör paranoyası için: Şansını belirgin şekilde iyileştiriyor ama sıfır garanti var, “%100 güvenli” diyen herkes sana yalan söylüyor.
- Adının ya da notunun üzerinde olduğu önemli işler için: Clever’ı kalkan değil, taslak aracı gibi düşün.
Şimdiye kadarki testin “metni Clever’dan geçir, dedektöre yapıştır, bir sayı gör” ise, bunun yerine şunu dene:
- AI metnini Clever AI Humanizer’dan geçir.
- Yazıyı yazıcıdan çıkar ya da en azından 5 dakika boyunca ekrandan uzakta oku.
- İşaretle:
- Asla gerçekten söylemeyeceğin her cümleyi
- Okurken zihninin dağıldığı her paragrafı
- Sadece o kısımları kendi kelimelerinle yeniden yaz.
Böylece hem dedektör avantajını koruyup hem de ham GPT’nin ya da ham Clever çıktısının tek başına sunduğundan çok daha insan gibi gelen bir metin elde etmiş oluyorsun.
Sonuç olarak, ücretsiz bir araç olarak Clever AI Humanizer, özellikle “daha az robotik dursun mu?” ve “en azından her temel dedektöre takılmayayım mı?” diye düşünüyorsan, araç kutusunda tutulmaya değer. Sadece onu sihirli bir görünmezlik pelerini gibi görme.
Kısa cevap: evet, işe yarıyor, ama sadece onu bilinçli kullanırsan; sihirli bir “Yapay zekâyı düzelt” düğmesi gibi değil.
@mikearvumutestleri ve @shizuka’nın anlattığına benzer bir kurulum kullanıyorum, ama ben dedektör ekran görüntülerinden çok, gerçek iş akışlarında nasıl davrandığıyla ilgileniyorum:
1. Gerçek kullanımda okunabilirlik
Clever AI Humanizer’ın benim için gerçekten işe yaradığı yerler:
- Kaskatı “kurumsal GPT” çıktısını şu türler için normale çevirmek:
- tanışma / satış odaklı e-postalar
- basit blog yazıları
- SSS sayfaları
- O şişkin, dolambaçlı cümleleri kısaltıyor ve “Ayrıca / Ek olarak / Sonuç olarak” benzeri spamleri büyük ölçüde temizliyor.
- Sadece okunabilirlik açısından bile çoğu zaman ham model metninden daha iyi.
İkisinden biraz ayrıldığım nokta şu: Clever’ın o “yapay zekâ kokusunu” kendi başına sihirli biçimde yok ettiğini düşünmüyorum. Clever’dan çıkan 1.000 kelimelik tam bir yazıyı okuduğumda hâlâ bunun, kafasına göre yazan bir insan olmadığını anlıyorum. Daha akıcı, ama hâlâ biraz fazla düzenli paketlenmiş duruyor.
2. Teoride değil, pratikte dedektörler
@mikearvumutestleri kadar “laboratuvar tarzı” test etmiyorum. Benim düzenim şöyle:
-
Uzun içerikler (1.200+ kelime, başlıklı yapı):
- Ham GPT: okul / kurumsal dedektörlerde sık sık yüksek yapay zekâ olarak işaretleniyor.
- Clever sonrası: genelde “karışık” ya da “muhtemelen insan” seviyesine düşüyor, ama her zaman “%0 yapay zekâ” olmuyor.
Yani riski azaltıyor, silmiyor.
-
Kısa içerikler (e-postalar, kısa tanıtım yazıları, sosyal medya açıklamaları):
- Clever çıktısı çoğu zaman insanların kullandığı tüm dedektörlerden rahatça geçiyor.
- Kendi sesimle 2–3 cümleyi elden geçirirsem, bugüne kadar işaretlendiğini görmedim.
Dolayısıyla, ihtimalleri belirgin biçimde lehine çeviriyor. “Kesin olarak tespit edilemez” diyen biri ya yalan söylüyordur ya da düzgün test yapmamıştır.
3. Gerçekten çuvalladığı yerler
Beni rahatsız edenler:
-
İnce anlam kayması
Bazen, vurguyu azıcık değiştirecek şekilde yeniden ifade ediyor. Eğer işin içinde olgu, hukuk ya da teknik içerik varsa, metni baştan sona mutlaka okumalısın. Atlamak yok. -
Tonun düzleşmesi
Orijinal metninde karakter varsa, Clever bunu çoğu zaman “güvenli LinkedIn insanı” tonuna törpülüyor. Dedektörler için iyi, ama gerçekten kendin gibi duyulmaya çalışıyorsan kötü. -
Yapının yeniden karılması
Bazen, parçaları istediğimden daha fazla yer değiştiriyor. Bu dedektörlere yardımcı olabilir ama akışın çok belirliyse can sıkıcı.
4. Gerçekten işe yarayacak şekilde nasıl kullanıyorum
Sorun “Clever AI Humanizer gerçekten metnimi iyileştiriyor mu?” ise, sadece bir kere çalıştırıp ummak yerine şu düzeneği dene:
- Her zamanki yapay zekâ aracınla metni üret.
- Clever’dan, ihtiyacın olduğunu sandığından daha az resmi bir modda geçir.
- Sonra:
- Bir giriş paragrafını sil
- Bir sonuç paragrafını sil
- Konuyu bir arkadaşına mesaj atıyormuşsun gibi 3 ila 5 cümleyi yeniden yaz
- Ancak ondan sonra tespit aracına sok.
Bunu yaptığımda çıkan sonuç:
- İnsanların gerçekten okuyabildiği, gözleri cam kestirmeyen metin.
- Ham yapay zekâ ya da sadece ham Clever’a göre çok daha düşük dedektör skorları.
- Altına adımı koyarken utanmadığım bir içerik.
5. Soruna net cevap
- Okunabilirlik: Evet, Clever AI Humanizer özellikle genel web içeriği ve e-postalarda, doğrudan yapay zekâ çıktısına kıyasla okunabilirliği çoğu zaman iyileştiriyor.
- Dedektörler: İçeriğin tespit edilmeden ya da en azından “bariz yapay zekâ” yerine “karışık” görünmesine sıkça yardımcı oluyor, ama bir kalkan değil ve asla %100 güvenli olmayacak.
- Gereken emek: Clever sonrası 3–5 dakika hızlı bir insan dokunuşu yapmaya razıysan, ikili kombinasyon gayet sağlam. “Yapıştır → tıkla → bitti” istiyorsan, gerçekten okuyan herkes için hâlâ yapay zekâmsı duran bir metinle kalırsın.
Beklentin “daha az robotik, dedektörlerden geçme ihtimali daha yüksek, temiz bir başlangıç noktası veren ücretsiz araç” ise, Clever AI Humanizer dürüstçe söylemek gerekirse elde tutulmaya değer birkaç araçtan biri. Beklentin “tuşa bas, garanti insan metni al” ise, hangi aracı kullanırsan kullan hayal kırıklığı yaşayacaksın.
Kısa versiyon: işe yarıyor, ama bulmacanın sadece bir parçası olarak.
@shizuka, @caminantenocturno ve @mikeappsreviewer’in ayrıntılı olarak test ettiği noktaları tekrar etmeden Clever AI Humanizer’ı şöyle parçalara ayırırım.
Gerçekte iyi olduğu yerler
Artıları
- Özellikle şu tür içeriklerde, doğrudan model çıktısına kıyasla çok daha az “yapay zekâ kokan” kalıp üretmesi:
- blog yazıları
- e‑posta metinleri
- temel SEO içerikleri
- Okunabilirlik genelde daha yüksek: daha az tekrar eden ifade, daha akıcı geçişler, daha az resmi boş laf.
- Birden fazla ton ayarı, içeriği “normal insan” tarafına çekmekte yardımcı oluyor, kurumsal robot havasını azaltıyor.
- Sahte yazım hatalarına veya gramere bilerek bozmaya yaslanmıyor, bu yüzden metniniz hâlâ profesyonel görünüyor.
- Ücretsiz erişim, arada bir deneme yerine günlük kullanım için de pratik kılıyor.
Sizi hâlâ ısırdığı yerler
Eksileri
- Anlam kayması: finans, hukuk, ileri teknik konular gibi hassas alanlarda bazen nüansı yumuşatıyor ya da kaydırıyor. Elle son okumayı atlayamazsınız.
- Stil düzleştirme: taslağınızın kendine has bir kişiliği varsa Clever AI Humanizer bunu nötrleştirme eğiliminde. Genel içerik için iyi, güçlü kişisel marka için o kadar değil.
- Yapısal karışma: paragraflar bazen yeniden düzenleniyor ve bu da özenle planlanmış argüman akışına zarar verebiliyor.
- Çok uzun ya da ağır şablonlu metinlerde (lab raporları, akademik makaleler vb.) dedektör skorlarındaki kazanımlar tutarsız. Yardımcı oluyor ama yine de kullanılan kontrole göre işaretlenebilirsiniz.
“Hissi” başkalarının anlattıklarıyla nasıl kıyaslanır
- Burada @caminantenocturno’ya biraz daha yakınım: Clever AI Humanizer’dan geçmiş uzun metinlerde bile hâlâ bir “yapay zekâ tertipliliği” kokusu alıyorum. Ham model metninden daha iyi, ama son teslim tarihine sıkışmış sıkılmış bir insanla birebir ayırt edilemez de değil.
- @mikeappsreviewer’den biraz ayrıldığım nokta şu: her dedektörde kusursuz yüzde 0 takıntısı yapmazdım. Deneyimime göre:
- Clever AI Humanizer
- kendi sesinizle birkaç kasıtlı cümle yeniden yazımı
- ve bir iki kişisel anekdot eklemesi
kombinasyonu, sadece mükemmel skor kovalamaktan çok daha fazla okunabilirlik ve inandırıcılık sağlıyor.
Hedefiniz “okunabilir + dedektörler açısından daha güvenli” ise
Clever AI Humanizer’ı şunlar için kullanın:
- özellikle web ve e‑posta içerikleri için yapay zekâ taslakları üzerinde bir robotluk giderici
- kendi tonunuzu, örneklerinizi ve küçük düzeltmelerinizi eklemeden önce bir ilk geçiş
Eğer hedefiniz “hiç el sürmeden saf yapay zekâ metnini tamamen tespit edilemez hâle getirmek” ise, Clever AI Humanizer dahil hiçbir araç bunu güvenilir biçimde yapamaz.
Yani evet, araç kutunuzda dursun. Sadece ona bitmiş ürün düğmesi değil, güçlü bir filtre gözüyle bakın.