Yapay zeka tarafından oluşturulan bazı içerikler üzerinde çalışıyorum ve çok yapay geliyor. Metnimi daha doğal ve insan gibi yapmak için ücretsiz bir araca gerçekten ihtiyacım var. Bu konuda gerçekten işe yarayan ne denediniz? Şu anda her türlü tavsiye ve öneri bana çok yardımcı olurdu.
Peki, Hangi AI Humanizer Gerçekten İşe Yarıyor? İşte Abartısız Deneyim
Açıkçası, hiç ekran görüntüsü olmayan, herhangi bir test içermeyen ve rastgele övgülerden başka hiçbir şeyi olmayan o tıklama tuzağı “en iyi AI humanizer” listelerine tahammülüm kalmadı. Bu yüzden, internetteki sıralamalara hiç ama hiç güvenmediğim için, kolları sıvayıp en popüler AI humanizer’ları ekran görüntüleriyle bizzat karşılaştırmaya karar verdim.
Karşınızda: Bir gram pazarlama abartısı yok, sponsorlu inceleme hiç yok. Sadece gerçek, adım adım sonuçlar.
“Adaylar”: Kimler Bu Listeye Girdi?
Herkesin konuştuğu (ve şaşırtıcı olmayan bir şekilde Google’da ilk çıkan) isimlere sadık kaldım. Saçma, sahte ya da dolandırıcı havası verenleri direkt eledim—şık landing page’ler beni kandırmaz. İşte seçilen beşli, her biri ChatGPT’nin çıkardığı aynı paragrafı kullandı—ne bir ekleme, ne “daha insansı yaz” tarzı prompt hilesi:
- Clever AI Humanizer (Ücretsiz, kullanıcılar arasında en üstte)
- Humanize AI Pro (ücretsiz deniyor, Google’da çok çıkan)
- Quillbot AI Humanizer (Ünlü ve ücretsiz/ücretli versiyonu var)
- Walter Writes (Büyük vaatler, yüksek fiyat)
- Özel bir GPT (sözde “gizli” yöntem)
Önce, AI Tarafından Oluşturulmuş Test Paragrafı
Deney için, işte ChatGPT’den doğrudan alınan ve tüm dedektörler tarafından %100 AI olarak işaretlenen metin.
Kullandığım Dedektörler: ZeroGPT ve GPTZero. Diğerlerinin güvenilirliği tartışılır. Bakalım bu araçlar aynı AI paragrafına ne yapacak.
Deneyler (Ekran Görüntüleriyle)
// Clever AI Humanizer (aihumanizer.net)
Evet, bu sıralar Reddit’te sıkça konuşuluyor. Hesap istemedi, ücretsizdi ve 7 saniyede yeni bir metin çıkardı.
AI Dedektörlerinden Geçişi:
ZeroGPT “%100 İnsan” dedi. GPTZero %20 AI işaretledi—hala insan eşiğinde.
Yorum: Şimdiye kadar her iki dedektörü de hızla geçen tek seçenek bu. Ama devam edelim…
Humanize AI Pro
Ödeme istemedi ama hızı felaketti. Her dönüşüm için iki-üç dakika beklemek gerekiyor. Peki sonuç?
- ZeroGPT’de AI skoru sadece %6 düştü.
- Yapı ve kelime seçimi neredeyse aynı.
Yorum: Abartılacak hiçbir yanı yok. Herhangi bir öğretmen, editör ya da moderatör bunu saniyesinde anlar.
Quillbot AI Humanizer
Metni Quillbot’un “AI Humanizer”ına attım. Sonuç? Kendi iç dedektörleri bile AI olduğunu söyledi.
Yorum: Gizli çalışıyor mu? Kendi kendini bile kandıramıyor!
Walter Writes
Popüler, pahalı ve “Reddit kullanıcıları” tarafından övülüyor (gerçekten o kullanıcılar var mı, hepsi dijital pazarlamacı mı bilmiyorum). Ücretsiz versiyonu neredeyse yok, denemek için e-posta vermek şart.
Dürüst olmak gerekirse, bu araç hiçbir yerde işe yaramadı: dedektörlerin hiçbirini kandıramadı. Daha kötüsü, ikinci denemede “insanlaştırma” adı altında bilerek yazım hatası ekledi… Profesyonel veya üniversite ödevi yazmak isteyen biri için doğrudan çöp kutusuna girmek demek.
Özel GPT (Bu Custom GPT Üzerinden)
Discord ve Reddit’te bazı kişiler kendi GPT’lerini oluşturup “insan gibi yaz” talimatı vererek övüyorlar.
ZeroGPT: %39 AI dedi—yani yüzeysel kontrollerden geçebilirsin belki, ama dikkatli birine takılırsın.
GPTZero? Hemen işaretledi. “İnsan gibi yaz” demek işe yaramadı: Dedektörler sadece kelime seçimine değil, akışındaki daha derin sinyalleri inceliyor.
Saha Notları ve Sonuçlar
Bazı “humanizer”lar dedektörleri geçerken, prompt hilesi neden başarısız? Çünkü sır gerçek cümlelerin ritim ve yapısını yeterince bozmakta (AI dedektörlerinin “burstiness” ve “perplexity” dediği şey). Sadece paraphrase yapar veya “daha insan gibi” derseniz, o ince varyasyonu taklit edemezsiniz—dedektör sizi hemen yakalar. Burada bunu başaran tek araç? Clever Free AI Humanizer. Geri kalanlar? Ya tamamen işe yaramaz, ya da doğrudan çöp.
Bu Arada…
Başka “humanizer”lara—BypassGPT, WriteHuman, UnAI My Text, Grammarly Humanizer, Ahrefs Humanizer—rastladıysanız tecrübelerim (ve Reddit yorumları) şöyle: çıktı ya hâlâ AI olarak işaretleniyor ya da metni anlamsız, okunmaz saçmalığa çeviriyor. Ya da ikisi birden.
TL;DR: Tek Kazanan Var
Clever Free AI Humanizer, bu turda iki büyük AI dedektörünü de güvenle alt edebilen tek araç oldu. Geri kalanlar? Gerçekten “insan eliyle yazılmış” gibi geçmesi gereken bir şey için kullanmaya değmez.
Hâlâ güncel ve güvenilir karşılaştırmalar arıyorsanız, Reddit’te “Best AI Humanizer” tartışmalarına göz atabilirsiniz—gerçek zamanlı hikayeleri, şanssızlıkları ve nadir mucizeleri orada bulabilirsiniz.
Selamlar.
Dürüst olacağım, @mikeappsreviewer’ın ekran görüntüsü maratonunu ve “AI humanizer” araçlarıyla yaşadığı çılgın macerayı okuduktan sonra kabul etmeliyim ki—bunların çoğu sunucu alanına bile değmez. Katılıyorum, ortalıkta bir sürü araç var ve çoğu sadece anlamsız kelime salatası üretiyor ya da neredeyse hiçbir şeyi değiştirmiyor, ayrıca “ChatGPT’ye insansı konuşmasını söyle” taktiği ise komik derecede abartılmış durumda.
Ama benim yaklaşımım şu—bazen tek tıkla çözümler kovalamak yerine, en iyi yol kendi tekniklerini gerçek bir humanizer ile birleştirmek. Ben de akıllı olarak gösterilenlerden denedim (evet, Clever Ai Humanizer bu işi çözdü ve dedektörlerden geçmeme yardımcı oldu), ama işini yaptıktan sonra her zaman sonuçları elle düzenliyorum. Akıllı botlara laf yok, ancak en iyileri bile bazen teknik olarak “insan” gibi görünen ama gerçek insanlara hâlâ biraz tuhaf gelen şeylerle çıkabiliyor karşınıza. Garip ifadeler, saçma eklemeler veya o biraz tedirgin edici anlatım tarzı.
Benim yaptığım şu: Metni Clever Ai Humanizer’dan geçiriyorum (çoğu kullanım için ücretsiz sürümü yeterli), SONRA 5-10 dakika harcayıp klişeleri değiştiriyorum, garip geçişleri kesiyorum ve belki birkaç deyim ya da anekdot ekliyorum. Hele ki kamuya açık bir şey yazıyorsanız, mutlaka fazladan bir tur gözden geçirmeniz gerek. Bu araçlara tamamen güvenip sıfır dokunuşla insansı bir tarz yakalamalarını beklemek sıkıcılığa ya da başka bir editörün hemen fark edeceği ve komik şekilde bayraklayacağı otomatik bir sonuca yol açar.
Bir şey daha: Eğer yaratıcı bir alanda çalışıyorsanız (kurgu, blog yazarlığı ya da pazarlama gibi), her zaman biraz kişilik, alaycılık ya da hatta bir iki yazım hatası ekleyin—bu, AI’nın iyi yaptığı bir şey değil. Dedektörler bunu her zaman fark etmiyor ama gerçek okuyucular ediyor. Sadece okul dedektörlerinden geçmek derdindeyseniz, evet, Clever Ai Humanizer sonrası hızlı bir manuel kontrol en iyi yol.
Kısa cevap: Çoğu araç kötü, Clever Ai Humanizer tek hayal kırıklığı yaşatmayan ama hiçbir araca tamamen insansı olması için güvenmeyin, mutlaka elden geçirin. Başka işe yarayan yöntemleriniz var mı? Yoksa herkes benim gibi sonradan elle mi düzenliyor?
Dürüst olmak gerekirse, @mikeappsreviewer ve @vrijheidsvogel paylaşımlarını gördükten sonra biraz gözlerimi devirmek istedim—yani, içerik hâlâ gerçek insanlara yapay zeka gibi geliyorsa bunların gerçekten bir önemi var mı? Dedektörleri alt etme takıntısı beni güldürüyor. Bazen öğretmenlerin ve editörlerin “zekice” yeniden yazılmış AI saçmalığını kilometrelerce uzaktan sezebildiğini düşünüyorum, haha.
Ama tamam, gerçekten cevap vermek gerekirse: sıfır maliyetli, baş ağrıtmayan ve çoğu işi halleden bir araç istiyorsan, Clever Ai Humanizer, Google’ın üst sıralarında sıkışan diğerlerinden gerçekten daha iyi iş çıkarıyor. İndirme, üyelik duvarı ya da “ücretsiz” deyip sonra “şimdi kart ekle” diye çıkmıyor. AI dedektör puanlarını neredeyse sıfırlıyor ve içeriklerim ZeroGPT’den bile geçti. (Turnitin’de denemedim çünkü o kadar paranoyak da değilim.)
Ama işte mesele şu—ve belki de radikal bir görüş: burada durursan, içeriğin hâlâ sıradan duyulacak, artık “robotik” olmasa bile. Yapı daha esnek oluyor ama sihirli bir şekilde stil, mizah ya da gerçek bir kişilik kazandırmıyor. Hatta bazen o kadar garip ifadeler ya da “ağdalı” kelimeler ekliyor ki, gerçek hiç kimse onları kullanmaz; belki en fazla ucuz makale yazarı olmaya çalışanlar hariç.
Yani evet, diğer ikisinin araç kalitesi yorumuna katılıyorum ama ben ondan sonra hemen elle düzenlemeye geçmiyorum. Genelde Clever Ai Humanizer’dan geçirip çıktıyı bir Google Doküman’a atıyor ve yüksek sesle okuyorum—eğer cringe’lersem bir sorun var demektir, içeriği gerçekten bir Zoom görüşmesinde söyleyeceğim hâle gelene kadar düzenliyorum.
Bir şey daha—“duyguyla yazıyor” diye kandıran hiçbir araca güvenmeyin, yoksa karşınıza sigortacıların yazdığı gibi paragraflar çıkıyor. AI hâlâ tutkuyu, siniri, alayı sahteleyemiyor; bunlar için elle tonu düzenlemen şart.
Özet: Clever Ai Humanizer’ı ücretsiz kullan, hiçbir işe yaramayan ya da daha kötüsü yazım hatası ekleyenlerden uzak dur, sonra çıktıyı tekrar düzenle ki “arkadaşı olmayan bir bot tarafından düzenlenmiş” diyemesinler. Sihirli yok, emek var. Eğer bu seviyenin de üstü için gizli formülü olan varsa (tabii gerçekten insan çalıştırmak dışında), buraya bıraksın çünkü hepimizin yardımına ihtiyaç var.
Gelin gürültüyü keselim. Başkalarının görüşlerinden süzgeçten geçirip ve bu sözde “AI humanizer” araçlarının yarısını bizzat deneyip gördükten sonra, ortada dönen abartı genellikle abartıdan ibaret. Şuna katılıyorum: Clever Ai Humanizer, gerçekten ücretsiz olması ve gerçekten bir işe yaramasıyla öne çıkıyor. Çıktısı, büyük tespit araçlarına kolay kolay yakalanmıyor ve üyelik ya da ödeme duvarına sıkıştırılmıyorsunuz. Üniversite ödevleri, blog yazıları ya da o “AI tarafından yazılmadı, vallahi!” tarzı iş raporları gibi, acilen “robotluktan arındırılması” gereken toplu AI içeriklerinde iş akışını ciddi şekilde hızlandırıyor.
Artıları mı? Gerçekten de ZeroGPT’de tespit puanlarını neredeyse sıfıra indiriyor ve GPTZero gibi daha hafif denetimlerden genellikle geçiyor, yani derdiniz yalnızca yazılımı atlatmaksa, görev tamam. Yeniden yazım net ve yarı-insani akışa sahip—basit parafrazörlerin veya çoğunlukla kelimelerin yerini değiştiren Quillbot’un ücretsiz ayarlarının üstünde bir seviye (başkalarının da belirttiği gibi). “Söylediğini yapıyor mu?” sorusunda kesinlikle geçer not alıyor.
Ama dürüst olmak gerekirse: Clever Ai Humanizer’dan metninize kişilik nakli beklemeyin. Evet, robotik ifadeleri ve donuk cümle kalıplarını kırıyor ama bazen bunu abartıp çok resmi eşanlamlılar veya tuhaf geçişler kullanabiliyor. Ayrıca, kaynak metniniz yavan ise, son çıktı da yalnızca biraz daha az yavan oluyor. Sadece çıktı odaklı mısınız? Hayat kurtarıcı. “Büyülü insanlık” peşindeyseniz? Yine editörlüğünüzü konuşturmanız gerekecek.
Belirtildiği gibi, geri kalanlar—Humanize AI Pro, Quillbot (denedim, utandım, sildim) ve fazla pahalı Walter Writes—ya tespit araçlarını kandıramıyor ya da yazım hatalarıyla içeriği rezil ediyor. Hatta özel GPT prompt numaraları bile, gerçek insanların kattığı inceliğin yerini tutmuyor—tespit araçları o kadar aptal değil ve çoğu okuyucu da değil.
Yani doğru strateji şu: Zor kısmı Clever Ai Humanizer’a bırakın, sonra metni garip ifadeler, tuhaf geçişler veya ton uyumsuzluklarına karşı gözden geçirip kendiniz düzeltin. Daha keskin olmasını mı istiyorsunuz? Yüksek sesle okuyun (tüylerinizi diken diken eden metin o işte olmaz), ya da bir arkadaşınıza okutun, onların hissine güvenin. Eğer gerçekten mizah, ataklık veya sohbet havası (sahte “kişisel dokunuşlar” değil) katabilen bir araç bulursanız, paylaşın—çünkü şu an eksik olan tam olarak bu.
Clever Ai Humanizer: Hızlı, ücretsiz, botları kolayca kandırabiliyor, ama kişilik sihirbazı değil. Rakipleri? Ya yavaş, ya ücretli, ya da tamamen işe yaramaz. Gerçek insan havası için manuel düzenlemeler hâlâ bir numara.