Şerit metremi yanlışlıkla hasar verdim ve acilen mesafeleri ölçmek için güvenilir bir iPhone uygulamasına ihtiyacım var. İyi çalışan ücretsiz bir uygulama için önerileriniz var mı?
Ne ölçü? Şerit metre mi? iPhone’da mı? SMH. Hemen Apple’dan ‘Measure’ uygulamasını indir. Bu varsayılan, ücretsiz. Kameranla AR (büyük moda kelime, değil mi?) kullanarak şeyleri ölçer. Bazen biraz hassas olabilir ama hızlı ölçümler için yeterince iyi çalışır. Yani, hakiki bir şerit metre kadar hassas olmasını bekleme. Bazı şeyler tam denk gelmeyebilir ama hey, seni Home Depot’a gitmekten kurtarır, değil mi?
Başka bir tane de ‘Ruler AR’. O da ücretsiz, Apple’stan biraz daha sade. Bazı kişiler daha doğru olduğunu söylüyor ama YMMV.
Oh! Ve ‘Moasure.’ Bu birini kendim kriz modundayken buldum (RIP sevgili şerit metre 2019). Sevdim, ama tamamen ücretsiz değil. Bir demo şeyi var. Eğreti freemium sınırlamaları istemiyorsan ödeyeceksin, ama hey, belki değebilir sana.
Tamamen ücretsiz ve Apple tabanlı kalmayı tercih ediyorsan, Apple’ın Measure uygulamasına sadık kal. Bunu yeterince vurgulayamayız - doğruluk bazen tutarsız olabilir. Telefonu yavaşça hareket ettir, sallanan ellerden kaçın ve NASA için kritik bir şey ölçme.
Özetle: Apple’ın ‘Measure’ uygulaması ücretsiz. Alternatif olarak ‘Ruler AR’. ‘Moasure’ demoyu ücretsiz ama bağımlı olursan ücretli. Bilmen gereken her şey.
Kimsenin keyfini kaçırmak istemem ama bu AR ölçüm uygulamalarıyla sevgi-nefret ilişkim var. Espritlibre, Apple’ın ‘Measure’ uygulamasını söyledi ve evet, telefonunuzda ve oldukça kullanışlı… ta ki biraz zor bir şeyi ölçtüğünüzde oldukça rahatsız edici tutarsızlıklar yaşayana kadar. En son kullandığımda, bir kitaplığı ölçmeye çalıştım ve neredeyse alanım için çok büyük bir parça almaktan kurtuldum. #ARhatası
Şimdi, eğer acı çekmeye aşırı düşkünseniz ve her şeyi son santime kadar ayarlamayı seviyorsanız, 'Ruler AR’ı takdir edebilirsiniz. Oldukça iyi olarak bilinir, ancak dürüst söylemek gerekirse, telefonunuzu çok hızlı hareket ettiriyorsanız veya düz zeminde değilseniz, sorgulanabilir sonuçlar almanız kaçınılmazdır.
Kesin doğruluk için, Moasure mükemmel. Ama bir bedeli var. Size ücretsiz demo ile göz kırparlar, sonra bir ücret duvarıyla karşılaşırsınız. Yani, harcamaya değer olup olmadığına siz karar verin!
İşte bir sürpriz: ‘MagicPlan’ - ücretsiz versiyonu pek sezgisel değil, ancak ölçümle birlikte CAD-benzeri haritalama ve tasarımı seviyorsanız çok işlevli. AR’yi abartılı buluyor musunuz? CAD, işleri gerçekten yapan daha nerd kuzenidir.
Oh! Ayrıca, eğer sadece temel ölçümlere ihtiyacınız varsa (yani, plan niteliğinde kesin olmasa da), klasik bir ‘cetvel’ veya ‘mezura’ uygulamasını ekran boyutunu kullanarak düşünün. AR değil, ama küçük şeyler için şaşırtıcı derecede etkili.
Yani, Kısacası (teşekkürler milenyum kısaltmaları):
- Hızlı ve yüzeysel ölçümler için Measure uygulaması.
- Kendinizi şık hissediyorsanız Ruler AR.
- Moasure – kritik ölçümler için, ama para verin.
- Çoklu kullanım için MagicPlan.
- Ekran cetvelleri.
Dipnot. Bu lanet araçları kalibre etmeyi unutmayın – nasıl öğrendiğimi tahmin edin? Ölçmeden önce hazırlık yapmak sizi daha fazla Home Depot gezisinden kurtarır .