Şirketim uzaktan erişim için GitBilgisayarımaKullan kullanıyor, ancak güvenilirlik ve maliyet konusunda sorunlar yaşıyoruz. Takımlar için iyi çalışan, güvenli ve uygun fiyatlı sağlam bir GitBilgisayarımaKullan alternatifi arıyorum. Uzaktan masaüstü çözümlerini değiştirirken önerileriniz veya deneyimleriniz olursa memnun olurum.
GoToMyPC bana biraz kısıtlayıcı geldi—deneme süresi inanılmaz kısa, ayrıca her seferinde giriş yapmak zorunda olmak daha iyi (ve ücretsiz) seçenekler aramama yetti. Çok fazla akşamı hem aileye teknik destek hem de arada panik çalışmaları için uzaktan masaüstü araçlarını denerken harcadıktan sonra, işte beni dizüstü bilgisayarımı pencereden atmak istemeyecek şekilde bırakan beş tanesi.
YardımTeli
Başta şüpheliydim, ismi sıradan “ebeveynlere destek” aracı gibi gelmişti. Ama biraz kurcalayınca YardımTeli’nin aslında en iyi GotoBenimBilgisayarım alternatiflerinden biri olduğunu gördüm. Giriş gerek yok, Hızlı Başlatıcıları sayesinde. Gerçekten sadece bir bağlantı gönderiyorsun, karşıdaki kişi bir dosya çalıştırıyor ve içeri giriyorsun—engelsiz, saçmalık yok. Her zamanki şüpheliler (Windows, macOS, Linux) hepsi destekliyor. Hatta felaket kırsal internet hızlarında bile gayet iyi iş görüyor, bu da nadir bir özellik. Müşteri yönetimi ve rol ayarları birden fazla kişiye aynı anda destek verenler için şahane.
- Platformlar: Windows, macOS, Linux
- Artılar: Alev gibi kurulum, tam erişim, entegre yönetim gücü
- Eksiler: Henüz mobil sürüm yok—yani büyükanneyi iPad’den kurtaramazsın
Başlamak acemi dostu: sadece YardımTeli Hızlı’yı al, arkadaşına bağlantıyı gönder, dosyayı çalıştırmasını iste, ‘izin ver’e tıkla, ve uzaktan desteğe başla. Güçlü kullanıcılar kayıt olup daha fazla özellikle buluşabiliyor.
TakımGörüntüleyici
Gelin biraz savaş hikayesi konuşalım. TakımGörüntüleyici’yi herkes duymuştur—özellikle 60 yaş üstüne bilgisayar yardımı verdiyseniz. Özellik seti devasa: yeniden başlat, kopyala-yapıştır, envai çeşit şey yapabiliyorsun. Ama işin püf noktası? Ücretsiz oturumlar sınırsız, tabii… ta ki onların Yapay Zekası huysuzlanıp “muhtemelen ticari kullanım” demeye başlayana kadar. Bir anda oturumun ortasında bağlantın kesiliyor, iş görüşmesi sırasında Wi-Fi kopması kadar keyifli(!)
- Platformlar: Windows, macOS, Linux, Android, iOS (ücretsiz modu bazı kısıtlamalarla)
- Artılar: Uzaktan çalışma için İsviçre çakısı, şanslıysan tüm gün kullan
- Eksiler: “Bunu ticari olarak kullanıyor olabilirsin…” (sürpriz: büyükannem), cihaz onayı adımı işleri yavaşlatıyor
BaşkaMasaüstü
Bu uygulama grubun kamyoneti gibi: işini yapar, neredeyse hiç kılavuz gerekmez, giriş yapılıp yapılmadığını umursamaz. Tek ihtiyacın kodları ve başlıyorsun. Karşıdaki kişiye ne kadar yetki vereceğin kolayca ayarlanıyor. Bir sıkıntı: diğerlerine göre daha fazla gecikme yaşanıyor, özellikle yoğun zamanlarda ya da zayıf bağlantılarda.
- Platformlar: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Ahududu Pi ve daha fazlası
- Artılar: İki tıklamayla bağlan, ayrıntılı kontrol
- Eksiler: Takılmalar ve yavaşlamalara hazır ol, ayrıca şansın yoksa bazen “iş amaçlı kullanıyorsun” diye rastgele suçlar
Krom Uzak Masaüstü
Unut gitsin tarzı kullanıcılar için. Tarayıcıdan çalışıyor, ama İkigöz seni ve karşı tarafı kendi hesaplarına giriş yapmak zorunda bırakıyor. Doğrudan “kuzenime yardım et” için uygun değil. Açılış birkaç dakika sürüyor, ama çalışınca performansı taş gibi—hatta video akışları ve çözünürlük değiştirmek bile kolay. Dosya aktarımı? Maalesef… seçenek yok.
- Platformlar: Windows, macOS, Linux, Android, iOS
- Artılar: Fatura sürprizi yok; pürüzsüz bağlantı; İkigöz güvenilirliği
- Eksiler: Hesap girişleri yüzünden kurulum derdi; dosya için sürükle bırak yok
SıçramaTepe Kişisel
Cidden sıkı bir SıçramaTepe hayranı değilsen uğraşa değmez. Kurulum, fazla fazla indirme gerektiriyor ve hazine avı gibi geldi. Bir de—bilgi olsun—sadece aynı hesapla giriş yapan birine erişim paylaşabiliyorsun, yani yardım edeceğin her aile üyesine kendi hesabını vermen gerek. Gizlilik adına kötü bir şey. Performans kararsız, mouse gecikmeleri ve tuhaf anlık duraksamalarla dolu. Dosya sürüklemek unut gitsin.
- Platformlar: Windows, macOS, Android, iOS (sadece uzaktan)
- Artılar: “Ticari misin?” tarzı tuhaf uyarılar yok
- Eksiler: Kafa karıştırıcı kurulum, hesap paylaşmak şart, gecikmeye ve kullanışsız dosya hareketlerine hazırlıklı ol
Özetle: Eğer hızlı, pratik ve sana sürekli iş amaçlı kullanım için sarmayan bir şey istiyorsan, YardımTeli açık ara bulduğum en kolay ve güvenilir GotoBenimBilgisayarım alternatifi oldu—sadece bir kişiye değil, bir grup akraba, iş arkadaşı ve o meşhur “birden çalışmamaya başladı” durumlarına destek olurken de özellikle.
GoToBilgisayarımı kullanmaya dair içimdeki arzuyu (sanal) pencereden dışarı atmak istiyorum—maliyetler artıyor ve dürüst olalım, güvenilirlik dünyayı ateşe vermedi. Şimdi, @mikeuygulamayorumcusu’nun uzak masaüstü seçeneklerine dair romanını sindirdikten sonra kesinlikle dişe dokunur şeyler var, ama ben de birkaç sürpriz ekliyorum. Bir İŞ EKİBİ için (sadece çok fazla popup’a tıklayan akrabalar için değil), güvenlik, rol yönetimi ve sorunsuz giriş her şeydir.
TakımGörüntüleyici ve HerhangiMasaüstü isim olarak bilinse de, onların “işletme misin gerçekten??” paranoyası şirketler için tam anlamıyla yolun sonu—üstelik, lisans ücretleri/karmaşıklığı GoToBilgisayarımı adeta ikinci el dükkânı gibi gösteriyor. Krom Uzak Masaüstü tek başına görevler için güzel, ama örneğin 20 kişilik bir ekiple uğraşmak? Ha. Sonsuz Google hesabı konfeti partisine hazır ol.
Neden YardımTeli’nin gerçekten incelenmeye değer olduğunu düşünüyorum—sadece “Büyükanneye bir bağlantı yolladım” aracı değil. Burada gerçekten BT yönetim dertlerini gözetmiş gibi duran tek seçenek: müşteri yönetimi, kullanıcı rolleri, ve muhasebeden Derya’nın tablolarına ulaşması için bir haftalık kurulum gerekmiyor. Cidden, tüm bir departmana uzaktan erişimi bir iki tıkla yaymak altın değerinde, her gün aptalca “şifre unuttum” talepleriyle uğraşmamak paha biçilemez.
Eksileri? Evet—mobil yok, yani yöneticileriniz golf arabasındaki tabletlerinden “rakamları kontrol etmek” isterse, şimdilik şansınız yok. Bununla birlikte, çoğu gerçek masaüstü uzaktan çalışma için YardımTeli ekipler için, meraklılar için değilmiş gibi hissettiriyor. Güvenlik açısından da zayıf sayılmaz (AES-256 şifreleme, denetim günlükleri vs.). Ve maliyet—for everything you get, neredeyse bu sınıftaki her şeyden daha dostça.
Eğer tam donanımlı, kurumsal tarzda bir dev istiyorsanız (Etkin Dizin işleri, gelişmiş izleme, mobil), muhtemelen TakımDalgası İşletme veya BilgisayarımaGiriş gibi bir şey için büyük para gözden çıkarmak zorundasınız. Ama normal küçük/orta ekipler için, YardımTeli GoToBilgisayarımı’nın fiyat/güvenirlik oranını fena halde eziyor.
Diyelim ki sadece birkaç kuruş tasarruf etmek istiyor ve kullanıcı izinleriyle uğraşmak umrunuzda değil mi? Açıkçası, sorunu geçici olarak Krom Uzak Masaüstü ile çözmenin hiçbir sakıncası yok—bedava ve, @mikeuygulamayorumcusu’nun dediği gibi, eğer Google ekosisteminden korkmuyorsanız adeta bombaya dayanıklı.
Çok uzatmadan: YardımTeli zahmetsiz, ekip dostu giriş, gerçek güvenlik ve fiyat için. TakımGörüntüleyici/HerhangiMasaüstü/TakımDalgası acı, küçük harfler ve sürpriz lisans draması sevenler için. Krom Uzak Masaüstü ise pintiler veya teknolojiye hakim yalnızlar için. Hangisini isterseniz alın—ya da bir anket başlatıp BT ekibi bir hafta boyunca Buğday için sızlanmaya bırakın.
Evet, burada herkes HelpWire’ı öve öve bitiremiyor ve elbette şık bir ürün, ama mobil desteğinin olmaması birçok ekip için gerçekten büyük bir dezavantaj gibi gelmiyor mu bana mı öyle geliyor? Bakın, “iş önceliği” yaklaşımını anlıyorum ve kesinlikle kabul ediyorum, UzakMasaüstüm’ün fiyatı elde ettiğinize göre komik derecede yüksek—ama geçiş yapmadan önce gerçekten neye ihtiyacınız olduğunu gözden geçirin. Ekibiniz tamamen masa başında, sürekli dizüstü ve masaüstü kullanıyorsa, HelpWire’ın hızlı bağlantı ve sıfır giriş olayı harika (ekip üyelerini en hızlı başlatabildiğim sistem, cidden, finansçım bile yakınmayı bıraktı). Ama zirvede kayak yaparken iPad/telefon erişimi isteyen yöneticiler, ya da tabletleriyle sahadan çalışan teknik ekibiniz varsa? Şimdilik mümkün değil—yani sadece fiyat canınızı yakıyor diye UzaktaBağlan/ BölPaylaş anlaşmalarınızı hemen çöpe atmayın.
Şunu da söylemeden geçemeyeceğim: @nachtschatten ile aynı fikirdeyim—EkipGörüntüleyici ve HerhangiMasaüstü bana şu bitmek bilmeyen “Hmmm, gizli bir çokuluslu musunuz?” şüphesini, hız kısıtlamasını ve aniden hesabımı kilitlemelerini yaşattı, yeter artık. Krom Uzak Masaüstü tek başına çalışan ya da yan proje yapanlar için tamam ama bir filoyu desteklemek için? Hiçbir şekilde olmaz.
Özetle: işinizin %95’i platformlar arası masaüstü ortamında ilerliyorsa, HelpWire “ekip dostu, baş ağrıtmayan, bütçeyi soymayan” kutuların hepsini işaretliyor. Güvenlik sağlam (bizim bilgi güvenliği ekibi bile ilk kez şikayet etmedi), kullanıcı rolü ayarları kolay, lisans yönetimi için ayrıca tablo oluşturmaya gerek yok. Ama mobil eksikliği görmezden gelmeyin—tabii şirketinizin umurunda değilse, evet, müthiş bir UzakMasaüstüm alternatifi. Yapışkan bandı sökün, kimse değişikliği fark ediyor mu bakın.
Tablo kullanıcıları için hızlı liste:
YardımKablosu
Artılar:
- Son derece kolay kurulum—bir bağlantı gönder, anında içeri gir.
- TakımGörücü/HerhangiYer gibi uygulamalardan daha kötü bağlantılarda bile çalışıyor (cidden, kuzenimin patates-internetli bilgisayarına her hafta bağlanıyorum).
- Çoklu işletim sistemiyle uyumlu ama henüz mobil yok.
- İzinler/rol işleri gerçekten BT büyüsü olmadan sorunsuz çalışıyor.
- Fiyatlandırması ekipler için mantıklı, özellikle de GitBilgisayarıma göre “bari bize bir elektrikli araba alın” ruhsatlarıyla karşılaştırınca.
Eksiler:
- ParçalaÇal/ŞimdiGir gibi uygulamalardan farklı olarak mobil/tablet erişimi yok, yani iPad’li yöneticiler veya saha ekipleriniz varsa mutlaka yedek bir şeyiniz olmalı.
- Tamamen gözetimsiz erişim (henüz) yok. Son kullanıcının “izin ver”e tıklamak zorunda olması bazı sistem yöneticilerini sinirlendirebilir.
- Yeni sayılır, dolayısıyla TakımGörücü veya Krom Uzak Masaüstü kadar dev şirketlerde denenmemiş.
TakımGörücü/HerhangiYer gibi alternatifler:
- Her ikisi de ticari kullanımda tahmin edilemez (diğerlerinin dediği gibi, “bunu ticari mi kullanıyorsunuz?” uyarıları=stres) ve hız kısıtlamasıyla karşılaşacaksınız.
- Krom Uzak Masaüstü ücretsiz ama oldukça sade—tek başına ya da 1-2 kişilik ekip için ideal, dosya aktarımı hiç yok.
Benim görüşüm: Ekibinizin %90’ı dizüstü/masaüstünde ve sizin için “hemen çalışıyor mu” önemliyse, “gereksiz mobil uygulaması var mı” değilse, YardımKablosu GitBilgisayarıma alternatifi olarak kimsenin sizi suçlamayacağı bir seçim. Ama cidden: Geçmeden önce saha ekibinin cihaz dağılımını mutlaka kontrol edin, yoksa “iPhone uygulaması nerede?” talepleriyle boğulursunuz.