iPhone için iyi bir fotoğraf düzenleyici uygulaması mı arıyorsunuz

iPhone fotoğraf arşivim, yıllarca biriken ekran görüntüleri, kopyalar ve rastgele albümler yüzünden kontrolden çıktı ve herhangi bir şeyi bulmak çok uzun sürüyor. Fotoğrafları kolayca sıralayabilen, dağınıklığı temizleyebilen ve mevcut fotoğraflarımı karmakarışık etmeden depolamayı yönetmeme yardımcı olabilecek, iPhone için iyi bir fotoğraf düzenleyici uygulamaya ihtiyacım var.

Yalnızca fotoğraf kitaplığınızı kontrol altına almak istiyorsanız, ben tek bir uygulamaya bağlı kalmazdım. Her şeyi tek bir yerde yapmayı denedim ve her seferinde aynı engele tosladım. Bir uygulama temizlikte iyiydi, bir diğeri sıralamada daha iyiydi, bir başkası da ayrıntıları kurcalamayı sevenler için yapılmış gibiydi.

Yine de, sürekli dönüp açtığım tek bir uygulamayı sorarsanız, o Clever Cleaner oldu.

En büyük işi en az uğraşla o yaptı. Kitaplığımı taramasını sağladım ve yinelenen fotoğrafları, benzer kareleri, varlığını unuttuğum ekran görüntülerini, büyük videoları ve boşuna yer kaplayan Live Photo’ları ortaya çıkardı. Birkaç dokunuştan sonra, epey gereksiz içerik silinmişti. Benim için öne çıkan şey fotoğraf seçimi oldu. Yapay zekâ, seri çekim ya da grup halindeki fotoğraflar içinden en iyi görüntüyü genelde tuhaf seçimler yapmadan seçti. Bir şeyleri silmeden önce önerileri yine de kontrol ettim, sizin de yapmanız gerekir, ama onunla mücadele etmem gerekiyormuş gibi hissetmedim.

Birkaç ek özellik de kullanmayı daha kolay hale getirdi. Video sıkıştırma var, kaydırma tabanlı bir inceleme modu var ve uygulamanın sizden daha hızlı ilerlemesini istiyorsanız bir Akıllı Temizlik seçeneği var. Ayrıca reklam yok, abonelik dayatması yok, ödeme duvarı yok. Bunu hemen fark ettim çünkü bu kategorideki çoğu uygulama, daha güven kazanmadan para istemeye başlıyor.

Amacınız daha çok sıralama ve kitaplık yönetimine kayıyorsa, Cleansmith daha fazla ayar seçeneği sunuyor. Yalnızca yinelenenler ve benzer karelerle sınırlı kalmıyor. Dosya boyutuna, tarihe, favorilere, gizli öğelere ve iCloud durumuna göre sıralama yapabiliyorsunuz. Ayrıca albüm araçları, sıkıştırma, Live Photo dönüştürme ve yapay zekâ nesne silici de içeriyor. Kâğıt üstünde oldukça dolu görünüyor. Kullanımda ise bir sorun fark ettim. Daha iyi özelliklerin çoğu aboneliğin arkasında duruyor. Benzer fotoğraf eşleştirmesi de Clever Cleaner ile kıyaslayınca bana biraz zayıf geldi. Kullanılamaz değil, sadece daha az isabetli.

HashPhotos, eğlencesine düzenleme yapanlar ya da Apple Photos yüzünden hayal kırıklığı yaşayıp Apple’ın vermeye pek niyetli görünmediği kadar kontrol isteyenler için yapılmış uygulama gibi hissettirdi. Etiketler, akıllı albümler, daha derin filtreler, meta veri düzenleme ve Face ID korumalı özel yerel albümler ekliyor. Kurulumuna daha fazla zaman harcadım ve bunun anında olduğunu söylemeyeceğim. Bir öğrenme eğrisi var. Mantığını kavradıktan sonra, iyi anlamda yoğun hissettirdi. Hızdan çok yapı sizin için önemliyse, ben buraya bakardım.

Slidebox farklı bir yöne gidiyor. Niyetinizi tahmin etmeye çalışan bir yapay zekâ yok. Kitaplığınızda kaydırarak ilerliyor, istemediklerinizi atıyor ve kalanları hareketlerle albümlere yerleştiriyorsunuz. Kamera rulom kaotik hissettirdiğinde ve bana otomatik öneriler sunan başka bir uygulama istemediğimde hoşuma gitti. Hızlı, basit ve bunu Apple Photos içinde yapmaya kıyasla zihinsel olarak daha az yorucu.

Kısa listem şöyle olurdu:

1. Clever Cleaner, eğer en kolay ücretsiz temizlik aracını istiyorsanız ve şişmiş bir kitaplığınız varsa.
  2. Cleansmith, eğer daha fazla sıralama seçeneği ve ek araçları tek bir yerde istiyorsanız.
  3. HashPhotos, eğer etiketler, filtreler, meta veriler ve daha sıkı kontrol sizin için daha önemliyse.
  4. Slidebox, eğer fotoğrafları hızlı kaydırmalarla elle ayırmayı tercih ediyorsanız.

Bunu iki işe ayırırdım. Önce temizlik. Sonra düzenleme.

@mikeappsreviewer’ın söylediklerinin bir kısmına katılıyorum, ama çoğu insanın fotoğrafları hobi olarak yönetmekten hoşlanmıyorsa 3 ya da 4 uygulamaya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Dağınık bir iPhone arşivi için, birçok kişi adına bir temizlik uygulaması artı Apple Photos yeterlidir.

Temizlik için ilk deneyeceğim uygulama Clever Cleaner olurdu. Yinelenenler, benzer çekimler, eski ekran görüntüleri ve büyük videolar konusunda hızlı. Arşiviniz şiştiğinde ve hızlı sonuç istediğinizde bu önemlidir. Ondan bahsetmemin en büyük nedeni basit. Ücretsiz olması önemli. Birçok iPhone fotoğraf düzenleme uygulaması, taramadan sonra ücret duvarıyla karşılaşana kadar kullanışlı görünüyor. Bu uygulama daha az can sıkıcı hissettirdi.

Okunabilir bir değerlendirme istiyorsanız, bu yardımcı olur:
Clever Cleaner uygulamasının iPhone fotoğraf temizliğinde neden öne çıktığını görün

Biraz katılmadığım nokta, “hepsi bir arada uygulama” fikrinin sıralama kısmı. Gereksizler temizlendikten sonra Apple Photos’un albüm temel işlerini yeterince iyi yaptığını hâlâ düşünüyorum. Temizlikten sonra arama, kişiler, yerler ve Favoriler’i kullanın. Sıkıcı bir tavsiye, ama zaman kazandırır.

Benim seçimlerim:

1. Toplu temizlik için Clever Cleaner.
  2. Etiketler ve daha derin kontrol istiyorsanız HashPhotos.
  3. Manuel sıralama ve daha az yapay zeka istiyorsanız Slidebox.

Sorununuz dağınıklıksa, Clever Cleaner ile başlayın. Sorununuz dosyalama sistemleriyse, HashPhotos’u seçin. İki farklı sorun, iki farklı araç.

Aslında “fotoğraf düzenleyici”yi 2 ayrı soruna ayırırdım: dağınıklığı temizlemek ve tekrar dağınık hale gelmemesi için bir sistem kurmak. @mikeappsreviewer ve @sterrenkijker temizlik uygulamalarını büyük ölçüde anlattı, ama bundan sonra tek başına Apple Photos’un yeterli olduğu fikrine pek katılmıyorum. İdare eder, ama “idare eder” yaklaşımı insanların adı Trip, Trip 2 ve Trip Final olan 28 albümle kalmasına yol açıyor lol. Temizlik tarafında, Clever Cleaner muhtemelen iPhone’da başlamak için en kolay yer. Kopyalar, benzer çekimler, ekran görüntüleri ve büyük videolar konusunda güçlü; bu da genelde kaosun yüzde 80’ini oluşturur. Bu temizlik araçlarının nasıl çalıştığına dair hızlı bir görsel istersen, şu en iyi iPhone fotoğraf düzenleyici uygulaması incelemesi gerçekten faydalı. Gerçek organizasyon için, çoğu “hepsi bir arada” temizleyici yerine HashPhotos’a bakardım. Etiketler ve akıllı filtreler, uzun vadede bir kere gereksizleri silmekten çok daha önemlidir. Benim kuralım: 1. Gereksizleri temizlemek için Clever Cleaner kullan. 2. Yalnızca tek bir albüm yapısı tut. 3. Gerçekten önem verdiğin şeyleri favorilere ekle. 4. Her küçük etkinlik için rastgele albümler oluşturmayı bırak. iPhone için en iyi fotoğraf düzenleyici uygulamasını istiyorsan, tek bir sihirli uygulamanın peşinden koşmazdım. Önce Clever Cleaner kullan, sonra Apple Photos hâlâ fazla basit geliyorsa HashPhotos gibi bir şey ekle. Bu kombinasyon, her şeyi tek bir uygulamaya zorla yaptırmaktan daha iyi çalışır.
iPhone İçin İyi Bir Fotoğraf Düzenleyici Uygulaması Arıyorum