Silinen GoPro video görüntülerini kurtarmak hâlâ mümkün mü?

Yedeklemeden önce SD kartımdan önemli GoPro video görüntülerini yanlışlıkla sildim ve hâlâ kurtarılıp kurtarılamayacağını anlamak için gerçekten yardıma ihtiyacım var. Dosyalar özel bir geziden kalmaydı ve işleri daha da kötüleştirmeden videoları geri alma şansımı artırmak için en iyi kurtarma yöntemlerini, yazılımları veya adımları arıyorum.

Bunu bir kez yaşadım ve evet, berbat hissettiriyor.

İlk olarak, SD kartı hemen kullanmayı bırakın. Daha fazla klip çekmeyin. Biçimlendirmeyin. Henüz onarım araçları çalıştırmayın. GoPro kartlarında, silinen görüntüler genellikle üzerine yeni veri yazılana kadar orada kalır. Her yeni kayıt şansınızı azaltır.

Üzerine kurtarma yazılımı kullanmadan önce, kolay şeyleri kontrol ederdim:

1. GoPro bulut depolama için ödeme yapıyorsanız, oturum açın ve Medya Kitaplığınızı ve Çöp Kutusu klasörünü gözden geçirin. Orada beklediğimden daha uzun süre duran eski silinmiş klipler bulmuştum.
  2. Kartı açın ve LRV dosyalarını arayın. Bunlar küçük önizleme kopyalarıdır. Elbette pek iyi görünmezler ama kötü görüntü hiç görüntü olmamasından iyidir.
  3. Kamera kayıt sırasında kapandıysa veya donduysa, kartı tekrar GoPro'ya takın. Bazen kendi onarım seçeneğiyle açılır ve klibi anında düzeltir.

Ana dosyalar kartta yoksa, Disk Drill'i denerdim. Daha önce GoPro görüntülerinde kullandım ve test ettiğim birkaç başka araçtan daha iyi iş çıkardı. GoPro kurtarma işi karışık olabilir çünkü kamera videoyu genellikle kartın farklı yerlerine dağılmış parçalar halinde yazar. Birçok kurtarma uygulaması dosyanın parçalarını bulur, sonra da açamadığınız bir video çıkarır. Disk Drill kamera görüntülerini yeniden oluşturma konusunda daha iyi görünüyordu ve önizleme çok yardımcı oluyor çünkü kaydetmeden önce kurtarılan klibin oynatılıp oynatılmadığını görüyorsunuz.

Test ederken yapacağım birkaç şey:

1. Kurtarılan dosyaları başka bir sürücüye kaydedin, asla aynı SD kartın üzerine geri kaydetmeyin.
  2. Tarama sırasında Gelişmiş Kamera Kurtarma modunu kullanın.
  3. Kart hata veriyorsa veya bağlantısı kesiliyorsa, önce birebir tam bir imaj oluşturun ve kopya üzerinden çalışın.
  4. Windows'ta ücretsiz kurtarma sınırı 100 MB'tır. Bu, ödeme yapmadan önce görüntülerin kurtarılabilir olup olmadığını anlamanız için hızlı bir test açısından yeterlidir.

Klipler kaybolduktan sonra çok fazla kayıt yapmadıysanız, şansınız hâlâ fena değil. Yine de çok uzun süre beklemezdim.

Evet, kartı yeterince hızlı kullanmayı bıraktıysanız silinen GoPro görüntüleri çoğu zaman kurtarılabilir.

Büyük bir konuda @mikeappsreviewer ile aynı fikirdeyim. SD karta dokunmayın. Yeni kayıt yok. Format yok. Dosya kopyalama yok. Kurtarmayı bitiren şey üzerine yazmadır.

Biraz ayrıldığım nokta şu. Görüntüler çok önemliyse önce Explorer veya Finder içinde kartı kurcalayarak fazla zaman harcamazdım. Kart kararsızsa her ek işlem risk ekler. En iyi hareket, kartı bilgisayara bağlamak, tüm kartın bir imajını almak, sonra imajı taramaktır. Bu size temiz bir tek şans verir.

Birkaç pratik şey:

1. GoPro’nuzun bölünmüş video dosyaları kaydedip kaydetmediğini kontrol edin. Bazı klipler GX010123.MP4, GX020123.MP4 gibi bölümler halinde saklanır. İnsanlar, setin yalnızca bir kısmı eksikken görüntülerin kaybolduğunu sanır.

2. .THM yardımcı dosyaları için DCIM, 100GOPRO ve herhangi bir MISC klasörüne bakın. Bunlar eşleşen numaralarla varsa, ana MP4 bir noktada oradaydı. Bu, silinmeyi kart arızasından ayırt etmeye yardımcı olur.

3. Dosya yanlışlıkla silindiyse, kurtarma ihtimali genelde formattan sonraya göre daha yüksektir. Hızlı silme çoğu zaman veri bloklarını değil, dizin girişini kaldırır.

4. Pil bittiği için klip yarıda kesildiyse, kurtarmadan sonra bir video onarım aracı kullanın. Kurtarılan bazı GoPro MP4 dosyalarında moov atomu eksik olur. Video verisi vardır, ama oynatıcılar dosyayı açmaz.

Yazılım olarak Disk Drill, GoPro SD kart kurtarma için hâlâ daha iyi seçeneklerden biridir çünkü parçalanmış kamera videolarını birçok genel araca göre daha iyi işler. Kurtarmayı SD karta değil, bilgisayarınıza yapın. Kaydetmeden önce bulduğu her şeyi önizleyin.

Adım adım bir anlatım isterseniz, bu GoPro ve SD kart video kurtarma rehberi takip etmesi kolaydır.

Kısa versiyon: evet, hâlâ bir şansınız var. Karta yeni görüntü yazılmadıysa ihtimaller fena değildir. Silmeden sonra çekime devam ettiyseniz ihtimaller hızla düşer. Burada zaman çok önemlidir, bu yüzden beklemeyin.

Evet, hâlâ mümkün. Garantisi yok, ama kesinlikle umutsuz değil.

Genel olarak @mikeappsreviewer ve @boswandelaar ile aynı fikirdeyim, ama ekleyeceğim bir şey var: eğer görüntüler gerçekten yeri doldurulamazsa, kart garip davranmaya başlarsa kendin denemeler yaparak fazla zaman kaybetme. SD kart yavaşsa, kayboluyorsa, biçimlendirilmek istiyorsa veya okuma hataları veriyorsa, bu artık basit silinmiş dosya kurtarma alanından çıkar ve fazla kurcalayarak daha kötü hale getirme alanına girer.

Onların pek üzerinde durmadığı birkaç ek nokta:

• Bilgisayarının dosyaları silmek yerine gizleyip gizlemediğini kontrol et. Bazı kartlarda, garip dizin bozulmaları klipleri kaybolmuş gibi gösterir ama aslında hâlâ oradadırlar.
  • Başka bir kart okuyucu dene. Cidden. Kötü okuyucular sürekli sahte panik yaratır.
  • Açılmayan MP4 dosyalarını kurtarırsan, kurtarma işlemi yine de başarılı olmuş olabilir. GoPro dosyaları bazen sonrasında ayrı bir onarım aşamasına ihtiyaç duyar.
  • Beklentilerini gerçekçi tut. Sildikten sonra bir sürü yeni görüntü çektiysen, eski klipler kısmen geri gelebilir, bozuk olabilir ya da hiç geri gelmeyebilir.

Yazılım tarafında, Disk Drill burada mantıklı çünkü GoPro görüntüleri parçalanmış olabilir ve genel kurtarma uygulamaları çoğu zaman oynatılabilir video olmadan anlamsız isimler kurtarır. Dosyaları bilgisayarına kurtarır, sonra orada test ederdim.

Ayrıca, özellikle GoPro SD kart video kurtarma araçları hakkında konuşan kişilerden daha fazla görüş istiyorsan, şu başlığa göz atmaya değer:
SD karttan silinen GoPro video dosyalarını kurtarma hakkında Reddit tartışması

Kısa versiyon: evet, silinen GoPro görüntüleri bazen kurtarılabilir, ama kartın durumu neredeyse silme işleminin kendisi kadar önemlidir. Ben olsam, kartı kullanmayı bırakır, mümkünse imajını alır, sonra başka bir şey yapmadan önce Disk Drill ile tarardım. Kart fiziksel olarak bozuluyorsa, kendin yap yaklaşımı çok hızlı şekilde ters gidebilir.